Avantajele conexiunilor filetate

Conexiunile filetate oferă mai multe avantaje, incluzând, dar fără a se limita la, demontarea convenabilă, utilizarea repetată a elementului de fixare și reasamblarea precisă. Cu toate acestea, fără o lubrifiere adecvată, aceste avantaje pot fi pierdute, dând naștere unor provocări semnificative ale echipamentelor și unor probleme de fiabilitate. Lubrifianții corespunzători, de obicei sub formă de paste lubrifiante, pot învinge unele dintre cauzele comune de defecțiune asociate conexiunilor filetate. În special, pot ajuta la prevenirea tensiunii inconsistente a șuruburilor datorită coeficientului de frecare inconsistent, fenomenului de stick-slip, coroziunii, deteriorării suprafeței de contact, lipirii suprafețelor sau gripării.

 

Găsirea lubrifianților potriviți

În cele din urmă, nu toți lubrifianții sunt egali. Găsirea celui potrivit nu numai că va reduce frecarea, va crește precizia preîncărcării și va face ca aceste conexiuni filetate să fie mai ușor de realizat, dar va evita și daunele asociate în caz de accident. Lubrifianții corespunzători ar trebui astfel selectați, pe baza modurilor de defecțiune dominante enumerate pentru aplicație, precum și a condițiilor de funcționare la care va fi supus materialul.

Informații suplimentare : 

Aveți nevoie de mai multe informații despre gama de paste Molykote®?

Contactați departamentul nostru tehnic la numărul de telefon +40 213 213 890 sau complatați formularul nostru de contact.

Puteți de asemenea descărca ghidurile noastre de selecție dedicate lubrifianților speciali :