Cauciucul siliconic, acest material atât de dificil de lipit!

Cauciucul siliconic este un material utilizat în mod obișnuit în aplicații industriale. Datorită proprietăților sale excepționale (cum ar fi rezistența sa la acțiunea radiației UV sau a substanțelor chimice sau stabilitatea pe o gamă largă de temperaturi), este un material util pentru multe aplicații de etanșare în multe sectoare ale industriei. Garniturile inelare din cauciuc siliconic, garniturile preformate sau chiar corzile din silicon sunt foarte frecvente în diverse domenii precum industria alimentară, industria auto sau cea a dispozitivelor electrocasnice.Totuși, acest elastomer siliconic are și o altă proprietate: energia sa de suprafață foarte redusă îl face nu numai hidrofob, ci și foarte greu de lipit! Acesta este motivul pentru care cauciucul siliconic este considerat că face parte din „lista neagră” a produselor, despre care se spune că sunt imposibil de lipit, cum ar fi polietilena, polipropilena sau PTFE. Din fericire, avem soluții!

Exemplul 1: lipirea elastomerului siliconic de el însuși


aplicație clasică este lipirea a două bucăți de cablu de cauciuc de el insuși, cap la cap, de exemplu pentru producerea garniturilor pe măsură sau chiar pentru repararea garniturilor inelare. În cazul cauciucului standard, lipirea se face de obicei în câteva secunde cu ajutorul unui adeziv cianoacrilat standard. Dar când vine vorba de cauciucuri greu de lipit și, în special, de elastomeri din silicon, cianoacrilatele obișnuite nu funcționează. Avem o soluție dovedită: trebuie doar să plasați câteva picături de PERMABOND POP PRIMER pe
cablu și să utilizați adezivul cianoacrilat „special pentru cauciucuri dificile” PERMABOND 105. Fixarea este imediată și permite o lipire solidă și durabilă. 

Exemplul 2: fixarea unei etanșări din silicon într-o canelură

Un alt caz clasic este de a lipi un sigiliu etanșant în locația sa (de exemplu, la asamblarea unei mașini de producție pentru industria alimentară sau farmaceutică) pentru a preveni deplasarea acesteia. Se spune uneori că numai siliconul poate lipi un alt silicon: de aceea putem oferi DOWSIL 732 pentru această aplicație. Acesta este un etanșant siliconic acetic cu o singură componentă, care are, de asemenea, particularitatea de a fi aprobat pentru aplicații în industria alimentară (aprobări FDA, NSF-51 și NSF-61). Aderă deosebit de bine la oțelul inoxidabil și cauciucul siliconic, făcându-l un produs utilizat în mod regulat în industria alimentară. 

Informații suplimentare: 

Permabond 105 este disponibil în următoarele pforme de prezentare: 

Descărcați : 

  • TDS 
  • MSDS 
  • Certification WRAS 

Primerul Permabond POP este disponibil în următoarele forme de prezentare: 

Descărcați : 

Dowsil™ 732 este disponibil în următoarele forme de prezentare: 

Descărcați : 

Aveți nevoie de informații suplimentare privind adezivii Cianoacrilați Permabond sau sigilanții Dowsil™ ?  Contactați departamentul nostru tehnic la numărul de telefon +40 21 321 38 90 sau folosiți formularul de contact