Dow, lider mondial în domeniul chimiei siliconului, cu produsul său Dowsil™, dezvoltă tehnologii și soluții dedicate industriei energiei solare la toate nivelurile lanțului valoric.

Pe măsură ce piața globală a energiei fotovoltaice (PV) continuă să crească, cererea de panouri solare durabile, fiabile și mai performante este crucială. Dow oferă o bază largă de substanțe și tehnologii în materiale de înaltă performanță - testate pentru a îndeplini cerințele specifice ale industriei solare - care ajută la crearea unor panouri solare mai fiabile.

Cu o experiență îndelungată și acumulată, colaborăm cu cele mai mari companii din sectorul solar pentru a îmbunătăți durabilitatea, calitatea și fiabilitatea panourilor solare. Colaborăm cu companii solare de top pentru a îmbunătăți durabilitatea, longevitatea și performanța sistemelor fotovoltaice. Înțelegem că materialele sunt motorul inovației și contribuim la abordarea provocărilor legate de fabricarea panourilor fotovoltaice prin valorificarea expertizei noastre în domeniul siliconului, poliolefinei și poliuretanului.

Oferind încapsulanți și etanșanți pentru componentele electronice, adezivi pentru lipirea șinelor, etanșarea cadrelor și a dozelor de derivație, acoperiri de reparație și protecție, precum și materiale pentru optică, vă putem ajuta să vă faceți aplicațiile mai eficiente și mai fiabile.

În calitate de lider în industria siliconului, DOW și DGE oferă diferiților operatori soluții care să răspundă așteptărilor acestora, în special în ceea ce privește următoarele aplicații:

  • Încapsularea celulelor: DOWSIL™ PV-6326
  • Doză de derivație încapsulată: DOWSIL™ PV-7326 Agent de protecție
  • Lipirea cadrului sau "încadrarea", dozei de derivație: DOWSIL™ PV-804, DOWSIL™ PV-8404,
  • Lipirea șinelor de ghidare: DOWSIL™ PV-8301
  • Adeziv cu întărire rapidă, DOWSIL™ PV-8303
  • Adeziv cu întărire ultra-rapidă
  • Panou fotovoltaic integrat în construcții (BIPV): DOWSIL™ 993N Adeziv de vitraj structural, DOWSIL™ 993 Adeziv de vitraj structural, DOWSIL™ 994 Adeziv de lipire ultra rapid și DOWSIL™ 983 Adeziv de vitraj structural
  • Reparații la suport: DOWSIL™ 7094 Adeziv fluid
  • Adeziv conductiv electric: Adeziv conductiv electric DOWSIL™ EC-8425

Descoperiți cum să obțineți o performanță de lungă durată a panourilor fotovoltaice

Maximizarea fiabilității conversiei energiei

De la ieșirea panoului solar, un sistem de producție de energie solară necesită componente performante și fiabile pentru a optimiza și converti în mod fiabil energia pentru utilizare sau stocare. Silicoanele avansate îmbunătățesc garanțiile pentru industrie, datorită rezistenței lor excelente la îmbătrânire într-o gamă largă de medii dificile la care pot fi expuse dispozitivele de exterior în timpul vieții lor.

Adezivii noștri avansați, produsele noastre de încapsulare și de gestionare termică protejează electronicele exterioare de impactul asupra mediului, elimină căldura pentru a îmbunătăți eficiența și asigură o durată de viață lungă pentru sistemele de producție a energiei solare.

Invertoarele solare utilizate pe lanțurile de module fotovoltaice convertesc energia captată într-o formă utilă pentru a fi trimisă înapoi în rețea, stocată într-o baterie sau utilizată de către consumator.

Mai multe informații

Nevoie de informații suplimentare despre Dowsil sau gama Dowsil PV? Contactați serviciul nostru tehnic la +40 21 321 38 90 sau completați formularul nostru de contact.