În aplicațiile industriale supuse la temperaturi ridicate, cum ar fi turbinele și turbocompresoarele, este esențial să se asigure lubrifierea înșurubărilor pentru a evita blocarea și a garanta un strângere adecvată. Aici intervine Pasta antiaderentă MOLYKOTE® P-3700. Cu proprietățile sale tehnice avansate și avantajele semnificative, această soluție răspunde nevoilor specifice ale pieței.

Fricțiune controlată și desfacere ușoară

Pasta antiaderentă MOLYKOTE® P-3700 asigură o fricțiune controlată în timpul asamblării înșurubărilor, permițând obținerea unei tensiuni precise. De asemenea, facilitează desfacerea înșurubărilor după perioade lungi de expunere la temperaturi ridicate. Acest lucru este deosebit de important în medii industriale unde este necesară întreținere regulată.

Respect față de mediu și sănătate

Un alt avantaj important al pastei antiaderente MOLYKOTE® P-3700 este respectul față de mediu și sănătate. Aceasta nu necesită etichetare de pericol sau măsuri de precauție, ceea ce o face o opțiune sigură de utilizat. În plus, această pastă antiaderentă nu conține ingrediente intenționate pe bază de calciu, ceea ce reduce semnificativ formarea de crom hexavalent, o substanță periculoasă, atunci când este utilizată la temperaturi mai mari de 300 °C pe aliaje cu conținut ridicat de crom.

Pasta antiaderentă MOLYKOTE® P-3700 se distinge și prin compoziția sa excepțională. Ca pastă de montaj și asamblare grafitată extrem de pură, este lipsită de plumb, nichel, sulf, clor și fluor, ceea ce o face o opțiune prietenoasă cu mediul înconjurător. Această formulare specifică garantează o capacitate de încărcare ridicată, permițând utilizarea în aplicații solicitante în care sunt implicate forțe mari.

MOLYKOTE® P-3700 are o gamă largă de temperaturi de funcționare, de la -30°C la 900°C. Își păstrează proprietatea funcțională de antigripare până la 900°C, deși nu s-au efectuat teste la temperaturi mai ridicate. În plus, această pastă antiaderentă are o rezistență excelentă la căldură, ceea ce o face ideală pentru turbinele cu gaz și cu abur și turbocompresoare. De asemenea, are o capacitate de încărcare ridicată, după cum demonstrează testul cu 4 bile cu o sarcină de aproximativ 3000 N.

Durabilitate și siguranță

Durabilitatea este un criteriu important în alegerea unei soluții tehnice. Pasta antiaderentă MOLYKOTE® P-3700 oferă performanțe durabile pe parcursul decadelor, reducând necesitatea întreținerii frecvente în medii cu temperaturi ridicate, contribuind astfel la minimizarea utilizării de materiale și a deșeurilor. În plus, această pastă antiaderentă are un profil foarte favorabil din punct de vedere al mediului, sănătății și securității (EHS), fără pictograme de pericol, oferind în același timp performanțe ridicate în condiții extreme.

Pasta antiaderentă MOLYKOTE® P-3700 se distinge ca o soluție tehnică avansată pentru aplicațiile care necesită o lubrifiere eficientă a înșurubărilor expuse la temperaturi ridicate. Cu fricțiune controlată în timpul asamblării, capacitatea de a facilita desfacerea după expunerea îndelungată la temperaturi ridicate și respectul față de mediu și sănătate, această pastă antiaderentă răspunde nevoilor pieței actuale.

Oferind o gamă largă de temperaturi de funcționare, o rezistență excelentă la căldură și o capacitate de încărcare ridicată, MOLYKOTE® P-3700 asigură un funcționament fiabil și sigur al turbinelor cu gaz și abur, precum și al turbocompresoarelor. În plus, durabilitatea sa pe termen lung contribuie la reducerea necesității de întreținere și la minimizarea utilizării de materiale, contribuind la un abordaj mai ecologic.

Pe scurt

Pasta antiaderentă MOLYKOTE® P-3700 oferă mult mai mult decât simple proprietăți antiaderente. Cu compoziția sa pură de grafit, lipsită de substanțe nocive, capacitatea sa de încărcare ridicată, rezistența sa la temperaturi ridicate, prevenirea crăpăturilor sub tensiune și a fragilizării intercristaline, protecția împotriva coroziunii și dispersia redusă a forțelor de strângere, reprezintă o soluție tehnică avansată pentru aplicații exigente.

Mai multe informații

Cu disponibilitatea sa la nivel global și suportul tehnic dedicat, este ușor să aflați mai multe despre MOLYKOTE® P-3700 sau gama completă de produse MOLYKOTE®. Nu ezitați să contactați echipa noastră tehnică la numărul +40 21 321 38 90 sau să completați formularul nostru de contact pentru informații suplimentare. Aveți încred