Pentru a asigura o aderență eficientă, este esențial să se pregătească cu atenție suprafața materialelor plastice care urmează să fie îmbinate înainte de orice aplicare.

În acest sens, Samaro și partenerul său Socomore recomandă utilizarea Diestone DLS, un solvent de curățare și degresare cu evaporare rapidă care garantează o asamblare optimă fără a lăsa reziduuri grase.

În domeniul exigent al lipirii materialelor plastice, alegerea adezivului potrivit poate face diferența între o legătură puternică și durabilă și potențiale probleme de rezistență și durabilitate. Printre numeroasele opțiuni disponibile pe piață, adezivul de metacrilat Araldite 2081 de la Huntsman se remarcă ca o soluție de top, oferind o combinație unică de caracteristici și beneficii care îl fac ideal pentru lipirea materialelor plastice (cu excepția PP și PE) într-o varietate de aplicații industriale.

Caracteristicile distinctive ale lui Araldite 2081

Adezivul de metacrilat Araldite 2081 are o serie de caracteristici distinctive care îl plasează în fruntea listei pentru lipirea materialelor plastice. În primul rând, mirosul său scăzut, redus cu până la -90% în comparație cu MMA convențional, îl face o alegere preferată în mediile sensibile, unde fumul chimic trebuie să fie minimizat. Acest lucru îl face deosebit de potrivit pentru aplicații în interior și în spații închise.

În plus, Araldite 2081 oferă o rezistență sporită la solicitări dinamice, ceea ce îl face o alegere ideală pentru aplicațiile supuse la vibrații, șocuri sau sarcini repetate. Rezistența sa la solicitări dinamice este un avantaj cheie în sectoare precum industria feroviară, unde fiabilitatea și durabilitatea sunt esențiale.

Mai mult, Araldite 2081 este aprobat conform EN45545-2, îndeplinind cerințele HL3, clasa R1 și R7 pentru industria feroviară. Această certificare atestă capacitatea sa de a îndeplini standardele stricte de siguranță și performanță cerute în acest sector.

În cele din urmă, alungirea la rupere de 70% a lui Araldite 2081 îl face un adeziv flexibil care poate absorbi tensiunile mecanice și termice, reducând riscul de defectare prematură a ansamblului.

 

Aplicații industriale ale lui Araldite 2081

Araldite 2081 este utilizat pe scară largă într-o gamă variată de aplicații industriale, unde oferă o aderență excelentă și o durabilitate dovedită.

 

Aplicații ale lui Araldite 2081 pentru lipirea plasticului :

Diverse aplicații :

 • Asamblarea carcaselor electronice din plastic
 • Fixarea componentelor structurale în echipamentele sportive
 • Repararea și întreținerea echipamentelor industriale din plastic

Industria feroviară

În industria feroviară, unde cerințele de siguranță și performanță sunt deosebit de stricte, Araldite 2081 se impune ca soluție de alegere pentru lipirea materialelor plastice.

Caracteristicile sale unice îl fac să fie adezivul preferat pentru o varietate de aplicații, cum ar fi:

 • Asamblarea panourilor interioare și exterioare
 • Fixarea componentelor structurale în vehiculele feroviare
 • Repararea și întreținerea componentelor din plastic din trenuri și vagoane

Industria navală

În industria navală, unde condițiile de mediu pot fi extreme, Araldite 2081 oferă o aderență fiabilă și o rezistență sporită la solicitări mecanice și chimice.

Printre aplicațiile obișnuite se numără

 • Lipirea componentelor din plastic în construcția de nave
 • Repararea și întreținerea structurilor din plastic ale navelor
 • Asamblarea echipamentelor subacvatice și a sistemelor de navigație

Industria energiei eoliene

În industria eoliană, unde turbinele sunt supuse unor forțe considerabile, Araldite 2081 este o alegere optimă pentru lipirea materialelor plastice.

Caracteristicile sale unice îl fac un material de alegere pentru aplicații precum :

 • Asamblarea paletelor de turbine din plastic
 • Repararea și întreținerea componentelor din plastic ale turbinelor eoliene
 • Fixarea componentelor structurale în turnurile eoliene

 

Araldite 2081 Condiții de întărire și tehnici de aplicare

 

Adezivul de metacrilat Araldite 2081 se prezintă sub formă de pastă ușor de aplicat, ceea ce îl face potrivit pentru o varietate de aplicații. Se întărește la temperatura camerei și este bicomponent, cu un raport de amestec de 10:1. Durata de viață a vasului de 10 minute îl face ușor de manevrat, în timp ce timpul de întărire de 15 minute asigură o asamblare rapidă și eficientă.

În concluzie, adezivul de metacrilat Araldite 2081 se evidențiază ca o soluție de top pentru lipirea materialelor plastice, oferind o combinație unică de caracteristici și beneficii care îl fac alegerea preferată într-o varietate de aplicații industriale solicitante. Pentru mai multe informații despre Araldite 2081 și aplicațiile sale, vă rugăm să contactați echipa tehnică Samaro.