Pentru a asigura o lipire eficientă, este esențial să se pregătească suprafața metalelor care urmează să fie îmbinate înainte de orice aplicare. În acest sens, Samaro și partenerul său Socomore recomandă utilizarea Diestone DLS, un solvent de curățare și degresare cu evaporare rapidă care asigură o lipire optimă fără reziduuri grase.

Îmbinări robuste pentru aplicații solicitante

În asamblarea industrială, lipirea metalelor este o metodă valoroasă de a crea conexiuni puternice și durabile. Printre numeroasele soluții disponibile pe piață, adezivul metacrilat Araldite 2023 se remarcă ca fiind alegerea preferată pentru o varietate de aplicații, oferind o combinație unică de beneficii și performanțe.

Beneficiile lui Araldite 2023:

Durată lungă de viață în ghiveci: Unul dintre principalele avantaje ale lui Araldite 2023 este durata sa remarcabilă de viață în recipient de până la 60 de minute. Această fereastră de lucru extinsă permite o manipulare mai flexibilă și mai precisă, reducând constrângerile de timp în timpul asamblării.

Rezistență la solicitări dinamice: Proiectat pentru a răspunde cerințelor celor mai riguroase medii industriale, adezivul Araldite 2023 oferă o rezistență excelentă la solicitări dinamice. Acest lucru îl face o alegere ideală pentru aplicațiile supuse la vibrații, șocuri sau sarcini variabile.

Flexibilitate: Flexibilitatea lui Araldite 2023 îi permite să se adapteze eficient la mișcările și tensiunile diferitelor piese metalice, asigurând o aderență durabilă și stabilă chiar și în condiții schimbătoare.

Omologări la standarde industriale: Araldite 2023 este certificat conform celor mai exigente standarde industriale, inclusiv EN45545-2 pentru standardele feroviare și Lloyd's Register pentru standardele marine. Aceste certificări asigură conformitatea cu cele mai stricte standarde de siguranță și calitate, oferind liniște atât producătorilor, cât și utilizatorilor finali.

Lipirea metalelor într-o varietate de industrii cu Araldite 2023

Araldite 2023 are aplicații largi într-o multitudine de sectoare industriale, oferind soluții fiabile și eficiente la provocări specifice. Printre exemplele practice se numără

Industria feroviară: Folosit pentru asamblarea componentelor structurale, a panourilor interioare și exterioare, precum și pentru fixarea șinelor și a sistemelor de semnalizare, Araldite 2023 asigură conexiuni puternice și durabile, respectând în același timp cele mai stricte standarde de siguranță feroviară.

Industria navală: În mediile marine corozive și solicitante, Araldite 2023 asigură o aderență fiabilă pentru lipirea corpurilor de navă, a structurilor offshore și pentru repararea și întreținerea echipamentelor marine, oferind o rezistență excelentă la apa de mare și la condițiile meteorologice extreme.

Industria eoliană: Pentru asamblarea paletelor de turbine eoliene, a nacelelor și a componentelor turnurilor, Araldite 2023 oferă o aderență superioară și rezistență la solicitări dinamice, contribuind la fiabilitatea și durabilitatea instalațiilor de turbine eoliene.

Aplicații industriale generale: Dincolo de sectoarele specifice, Araldite 2023 își găsește, de asemenea, aplicații în diverse industrii pentru lipirea pieselor metalice din echipamente industriale, mașini și structuri, oferind o soluție versatilă pentru o varietate de nevoi de asamblare.

Condiții de polimerizare și tehnici de aplicare pentru lipirea metalelor

Araldite 2023 este un adeziv bicomponent cu un raport de amestec de 10:1, asigurând o pregătire ușoară și precisă. Consistența sa de tip pastă permite o aplicare uniformă, în timp ce polimerizarea la temperatura camerei elimină nevoia de dispozitive de încălzire specializate, simplificând procesul de asamblare. Cu o durată de viață a vasului de 60 de minute și un timp de manipulare de 90 de minute, operatorii au suficient spațiu pentru a ajusta și poziționa piesele înainte ca adezivul să se întărească complet.

În concluzie, lipirea metalelor cu adezivul de metacrilat Araldite 2023 oferă o soluție fiabilă și de înaltă performanță pentru o gamă largă de aplicații industriale. Avantajele sale unice în ceea ce privește durabilitatea, rezistența și conformitatea cu standardele îl fac să fie alegerea evidentă pentru producătorii care caută adezivi puternici și durabili în medii solicitante.