Unsori

Unsori

Unsorile industriale sunt utilizate în principal pentru a separa 2 părți în contact, pentru a reduce uzura mecanică, pentru a reduce frecarea, a reduce zgomotul, pentru a preveni coroziunea cat și coroziunea de contact. Unsoarea industrială se folosește și pentru a limita supraîncălzirea prin reducerea coeficientului de frecare, pentru a ajuta ansamblul și a perfecționa etanșarea. In final, pentru a lupta împotriva coroziunii , datorită inhibitorilor de coroziune prezenti in unsoarea respectiva. Lubrifianții industriali sunt compatibili cu materialele din plastic și evită arcurile electrice.

Uleiurile de bază utilizate pentru formularea grăsimilor industriale sunt de toate tipurile: ulei mineral, ulei mineral alb (alimente), ulei PAO (ulei de polialphaolefină), ulei de silicon, ulei de ester sau di-ester, ulei fluorosiliconic, perifluoropolieter (ulei PFPE) , Ulei PAG.

Diferiți ingrosatori oferă, de asemenea, proprietăți diferite grăsimilor: grăsime de litiu, grăsime complexă de litiu, grăsime de calciu, grăsime complexă de calciu, unsoare complexă de aluminiu, grăsime bentonitica .